Terug naar de schoolsite!

vrijdag 18 november 2016

Grootouderweek

Opa speelt met mij in de tuin, oma komt me afhalen van school, meme maakt lekkere balletjes in tomatensaus klaar, moemoe knuffelt me, …
Ben je het met ons eens dat de grootouders ook dit jaar opnieuw in de bloemetjes mogen gezet worden?Het thema grootouders werd uitgewerkt. 

Bekijken van de foto's. Schattig hoe liefdevol de foto van hun oma en opa aan hun vriendje werd getoond. Een moment van dankbaarheid.Naar aanleiding van de voorleesweek kwamen enkele grootouders langs om een heel mooi verhaaltje te vertellen. Hun aanwezigheid maakte de kinderen heel vrolijk en ze genoten met volle teugen van dit gezellig moment. Dankjewel!!!

De voorleesweek is een jaarlijkse campagne die het belang van voorlezen in de kijker zet. Voorlezen stimuleert onder andere de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen. Bovendien is voorlezen de garantie voor een levenslang leesplezier.


De koffer a.d.h.v. een opdrachtkaart vullen om bij oma en opa te logeren.

Werklustige kleuters aan de knutseltafel om hun oma, mamie, opi, pepe, … te verrassen!


Tijdens het toiletbezoek, op weg naar de gymzaal, tijdens het spelen in de hoeken, … werd het kusjeslied regelmatig geoefend!
Oma, opa,
Oma, opa,
‘k Zie je graag.
k’ Zie je graag.
‘k Wil een kusje geven.
‘k Wil een kusje geven.
Kom maar gauw!
Kom maar gauw!