De sleutel van papa's hart


De afgelopen twee weken stonden sleutels en papa centraal.

De kleuters brachten een heel aantal sleutels mee van thuis. We bekeken alle meegebrachte sleutels van dichtbij en verdeelden ze over de hoekjes. Zo konden we met enkele experimenteren, andere werden verstopt in de zandbak,... We merkten tijdens het spelen dat het niet altijd eenvoudig is om geen enkele sleutel te verliezen. Meteen gingen we dan ook aan het werk om een cadeautje voor de papa’s te maken. Door gebruik van ons zelfgemaakt sleutelrekje zullen er geen sleutels van papa meer zoek raken.
 
Er werden hele verhalen verteld over die stoere papa’s. De meegebrachte foto’s mochten zo teug aan onze fotomuur hangen.
We maakten kennis met de scheerschuim van papa. Zo konden we elkaars baardje wegscheren. Maar toverden ook met scheergel, deze blauwe gel werd zomaar wit door erin te roeren, wat een ontdekking! We konden lekker in de schuim wrijven, tekenen en een kleurtje geven met onze klasverf.

In onze klas kwam een carwash waar we onze auto’s konden wassen. Er was gereedschap te vinden moersleutels, schroeven en bouten,… We konden timmeren, huizen bouwen, sleutels sorteren,... Wat was er een heleboel te doen! We maakten muziek voor al die papa’s met verschillende instrumenten.

Tot slot werden alle ze uitgenodigd in onze klas om hun pakje te komen ophalen. Zo trakteerden we iedereen die op bezoek kwam met lekkere snoep. Hhhhmmmm! Nog een fijne Vaderdag toegewenst!
















































































































Lieve papa
Kom eens even,
ik wil je een pakje geven.
Een sleutel hier, een sleutel daar,
nu blijven alle sleutels bij elkaar.
En de sleutel naar mijn hart?
Die hangt altijd klaar!