Terug naar de schoolsite!

maandag 23 januari 2017

Nog meer dierenplezier met juf Sandrine.


Hallo allemaal!

Deze week waren er ijsberen, pinguïns en zelfs sneeuw in de ontdek-bak!  Enkele kapoentjes werden heel snel tot een echte sneeuwman omgetoverd... oeps! 
We leerden ook onze gekke pinguïndans voor de grote show. Natuurlijk knutselen we ook een kostuum. Op deze manier zullen we donderdag nog meer schitteren op het podium. 's Avonds gingen we naar een poppenspel gaan kijken, samen met de klas van juf Vanessa. Het verhaal ging over een ijsbeer en een koe die een vreemd geluid hoorden. Gelukkig konden de kleutertjes helpen. Het was een bellenkrans! 

Op dinsdag leerden we wat meer over de pinguïn. We luisterden naar een pinguïn die wat schrik had, want hij dacht dat er een spook onder zijn bed zat! Gelukkig kon papa pinguïn hem geruststellen.

Op woensdag hebben we met ijs mogen spelen. Gelukkig werd de ijsbeer die vast zat in een balletje ijs bevrijd! Het ijs was helemaal gesmolten.

Op donderdag zijn we de dag gestart met het verhaal van kleine ijsbeer en de sneeuwhaas. Wat was dat spannend!
Tijdens het uurtje bewegingsopvoeding gingen we naar het land van ijsbeer en pinguïn. Opgelet dat je niet in het water valt hoor! Daar leven gevaarlijke vissen...
's Avonds keken we naar een tik tak over de ijsbeer en de pinguïn. 

Op vrijdag was het een hele speciale dag. Een jarig vriendje!

Ik vond het een hele leuke week. Het thema leefde enorm bij de kleutertjes. 

Volgende week zijn de leeuw, de tijger de giraf en de olifant aan de beurt! En natuurlijk komt de grote show ook steeds dichterbij. Spannend!

Tot maandag kampioentjes! 


Juf Sandrine