Terug naar de schoolsite!

zaterdag 14 januari 2017

Dieren van de boerderij


Tijdens haar eerste stageweek liet juf Sandrine ons proeven van het leven op de boerderij!
Hieronder kan je het verloop van de eerste stageweek lezen en bekijken. 
De kinderen genoten van het dieren-thema!

Hallo allemaal! Ik ben Sandrine. Ik ben een derdejaarsstudent kleuteronderwijs in Vives Tielt. Vanaf deze week ben ik begonnen met mijn teamstage in de klas van juf Elien en juf Ine.
Deze week hebben we rond de boerderij geleerd.

Op maandag zijn we eerst naar een toneelstukje gaan kijken. Dat toneelstukje werd opgevoerd door enkele studenten van het studententeam. Het toneeltje ging over Piepje. Maar Piepje werd uitgelachen voor zijn gekke kleuren! Gelukkig was pinguïn er nog. Pinguïn vond Piepje zijn kleuren juist heel mooi. Piepje was blij dat pinguïn aardig was tegen hem. Hij gaf hem dan ook een mooie pluim. Het toneel werd afgerond met de ‘Didadierendans’. Deze dans dansen we ook allemaal samen op woensdag en vrijdag.

Daarna hebben we in de klas eerst een beetje geleerd rond de boerderij. Want hoe ziet een boerderij er eigenlijk uit? En welke dieren leven er allemaal? Onze ontdektafel werd omgetoverd tot een heuse boerderij met koeien, schapen en varkentjes. Want over deze dieren gingen we de volgende dagen een beetje meer leren. We leerden ook al een liedje over een vies klein varkentje.

Op dinsdag bracht Juliane haar koe mee. De kleuters noemden de koe Noortje. Iedereen mocht Noortje eens melken. Want koeien die hebben een uier waar er lekkere melk uit komt. ’s Avonds keken we naar een poppenkast over een draak die de boerderijdieren bang wou maken. Wat hebben we gelachen hoor! Die gekke draak die was helemaal niet eng!

Op woensdag leerden we wat meer over het schaap. We mochten watjes gooien naar het schaap. Zodat het schaap, zeker in dit koude weer, ook een lekker warm wollen jasje heeft. We hebben de dag afgesloten met het verhaal van het verloren schaapje.

Op donderdag leerden we wat meer over het varken. En wat is er leuker dan zelf eens modder mogen maken? Onze klas kreeg een echte modder-bak waarin we mochten spelen met de varkentjes. Ook mochten we het grote varken bekladden met modder. ’s Avonds werd de dag afgesloten met een tik tak rond de dieren waarover we geleerd hadden. Ook Jules was van de partij!

Op vrijdag hebben we geluisterd naar een verhaaltje over een lammetje en een veulentje. We hebben vooral ook nog veel mogen spelen in de hoekjes. Want vanaf maandag komen er nieuwe hoekjes rond een nieuw thema. ’s Avonds mochten de knutselwerkjes ook mee naar huis. Wat een echte knutsel-kampioentjes zitten er in de klas!
Vanaf maandag zullen we het hebben over de ijsbeer en de pinguïn!

Tot maandag kampioentjes!


Juf Sandrine