Terug naar de schoolsite!

zaterdag 17 december 2016

Op weg naar kerstmis

Het einde van het jaar staat voor de deur. Niet te geloven dat het jaar 2016 bijna voorbij is. Ook in ons klasje vliegt de tijd voorbij! We zitten niet stil en zijn voortdurend in de weer met vertellen, knutselen, zingen, dansen, toneelspelen, …Ook tijdens het  thema ‘Op weg naar Kerstmis’ zijn we druk bezig.


Het begon allemaal bij het versieren van de kerstboom. De kinderen mochten meehelpen en dat deden ze maar al te graag. Er kwam niet enkel een kerstboom in de kring, maar ook eentje in het poppenhuis. Daar kunnen de kinderen met ( onbreekbare) kerstballen naar hartenlust de boom versieren.
We hebben aandacht voor de sfeer in de klas tijdens deze gezellige kerstperiode. De kindjes komen ’s morgens binnen in een duistere klas met enkel de kerstboomlichtjes aan en er speelt rustige kerstmuziek op de achtergrond. Tijdens deze kringmomenten beluisteren we het verhaal ‘Jules en de kerstboom’, ‘ Karel viert Kerstmis’, ‘Het kindje in de stal’, oefenen we het versje voor Nieuwjaar, ...

Er werd ook heel wat geknutseld … bellen blazen, snippers scheuren, lijmen, stempelen, prikken, strijk-parelen. Aan de slag!


Er blijft uiteraard nog voldoende tijd over om te spelen in de ‘ verrijkte’ hoeken. 

Evenveel kerstballen als aangegeven in de pot leggen.

Kerstverhaal naspelen 

Kerst-bingo 


De kerstboom versieren ( oefenen van de fijne motoriek)Sorteren volgens vorm


Kerststallen bouwenMusiceren met bellenkransen a.d.h.v. opdrachtkaartenWelke kaars kan door het gaatje?Puzzelen, puzzelen, puzzelen, ...