Terug naar de schoolsite!

zaterdag 8 oktober 2016

Kikker en Eend

De kikker is groen! Ik geef je een zoen… het kleur groen bracht ons bij het thema ‘ Kikker en Eend’.
Uit de hele reeks kikkerboeken van Max Velthuijs kozen we met de eerste klasjes het prentenboek ‘ Kikker en Eend’ om uit te werken.
  Kikker en Eend, twee dikke vriendjes. Kikker en Eend wandelen, spelen en zwemmen samen. Ze maken veel plezier. Als het gaat regenen, gaan ze snel naar huis en kruipen onder de warme dekens. Ze besluiten de dag met te zeggen dat ze altijd vriendjes blijven.
Het prentenboek is de invalshoek om in de klas aan de slag te gaan. Hieronder zie je een enkele activiteiten ('kikker-puzzelen', groene snippers knippen aan de kniptafel, kikker-verhalen beluisteren op de computer, tekenen met groen krijt op het bord, groene torens bouwen, 'kikker' en 'eend' zoeken tussen de groene kurken, het verhaal opnieuw aan elkaar vertellen, kleurplaten inkleuren, ...).

Kikkers met een lange tong om vliegjes te vangen, werden aan de knutseltafel gemaakt.


Blije en betrokken gezichtjes wanneer de juffen van de eerste kleuterklas het verhaal ‘ Kikker en Eend’ dramatiseerden. Nadien konden de kinderen zelf proeven van het toneelspelen. Ook tijdens het zelfstandig spelen, lukte het hen aardig om andere kleuters te boeien met hun acteertalenten.