Terug naar de schoolsite!

zaterdag 10 september 2016

Thema: ' Welkom in onze klas'

Beste ouders,

Hier zijn we met wat nieuws uit onze klas.
Jullie kunnen regelmatig via deze blog meegenieten van wat er in de klas gebeurt.
Het klinkt misschien cliché, maar de eerste dagen zijn voorbijgevlogen.1 september … de eerste schoolbel… een spannende dag… kriebels in de buik…
De dagen die daarop volgden, stonden vooral in het teken van kennismaken met de juf, de vriendjes, de klaspop ‘Jules’ en de klasgewoontes.
De kleuters raken ook stilaan vertrouwd met de verschillende hoeken. Ze hebben reeds naar hartenlust met hun vriendjes kunnen spelen. 

Tijdens een TIK TAK-voorstelling leerden de kinderen het speelgoed kennen.
Doordat de kinderen zo fier waren met hun schooltas werden al de tasjes grondig bekeken ( kleur, vorm, de inhoud, de verschillende sluitingen, …).
Gezellig luisteren naar een verhaal, fietsen op de driewielers, experimenteren met muziekinstrumenten, bewegingsspelletjes, snippers kleven

samen liedjes zingen, ... vinden de kinderen heel fijn! Op woensdag en donderdag gaan de kinderen een uurtje bewegen met juf Corinne.
In de loop van het schooljaar zal er zeker en vast aan de zelfstandigheid van jullie kleuter gewerkt worden. Hapje in de hapjesdoos leggen, naar het toilet gaan en opruimen zijn aspecten die zeker al aan bod zijn gekomen.
Alle vriendjes hebben ze een superflinke start gemaakt.