Terug naar de schoolsite!

woensdag 9 december 2015

SINTERKLAAS EN ZIJN ZWARTE PIETEN WAREN IN HET LAND!


De nachtlamp van Jules (thema licht en donker) moest plaats maken voor de zak van Sinterklaas en de foto van zwarte piet. Het was een zeer spannende periode voor de kinderen! De kriebeltjes werden nog groter toen de krul van de staf op het dak werd gevonden. Door de brief in een gouden omslag werd de rest van het schoolproject duidelijk gemaakt ( verloop zie echo van de directeur). 
De eerste themaweek werd goed gevuld door pakjes in de schoorsteen te gooien, het verhaal ‘ Lieve Sinterklaas’ te beluisteren, een liedje aan te leren ( gekke piet), een pietenmuts te maken ( met vetkrijt en ecoline), te klimmen op de daken in de gymzaal. …
Tijdens het spel in de hoeken vonden de kinderen het heel leuk om naar ‘ Dag Sinterklaas’ te kijken, de zwarte pietenpuzzel te maken, sinterklaasliedjes te beluisteren, te stappen op de daken ( banken) in de gang met een grote jutezak, zich te verkleden als Sinterklaas of zwarte piet, het sinterklaasdraaispel te spelen, …

Tijdens de tweede week van de sinterklaasperiode kwam juf Angie ( studente) enkele activiteiten overnemen. Ze kon voor de allereerste keer proeven van het reilen en zeilen in een kleuterklas.

Donderdag 3 december was de grote dag. De heilige man kwam op bezoek op onze school. Hij was zeer tevreden met onze zelfgemaakte staf. 
De Sint bracht een snoepzak, timmerplankjes en een autobaan. We bedankten hem met een ‘ voorzichtige’ handdruk J en een liedje.Tijdens de laatste twee schoolweken van 2015 zullen we toeleven naar de geboorte van Jezus… KERSTMIS… een gezellig feest!