Terug naar de schoolsite!

zaterdag 19 december 2015

Op weg naar kerstmis


Dag beste ouders,

Het einde van het jaar staat voor de deur. Niet te geloven dat het jaar 2015 bijna voorbij is. Ook in ons klasje vliegt de tijd voorbij! We zitten niet stil en zijn voortdurend in de weer met vertellen, knutselen, zingen, dansen, toneelspelen, …Ook tijdens het voorbije thema: ‘Op weg naar Kerstmis’ waren we druk bezig.

Het begon allemaal bij het versieren van de kerstboom. De kinderen mochten meehelpen en dat deden ze maar al te graag. Er kwam niet enkel een kerstboom in de kring, maar ook eentje in de experimenteerhoek. Daar konden de kinderen met ( onbreekbare) kerstballen naar hartenlust de boom versieren.

We hadden heel veel aandacht voor de sfeer in de klas tijdens de gezellige kerstperiode. De kindjes kwamen ’s morgens binnen in een duistere klas met enkel de kerstboomlichtjes aan en er speelde rustige kerstmuziek op de achtergrond. Tijdens deze kringmomenten beluisterden we het verhaal ‘Jules en de kerstboom’, ‘ Karel viert Kerstmis’, ‘Het kindje in de stal’, oefenden we het versje voor Nieuwjaar, experimenteerden we met de belletjes van de Kerstman, dansten we de kerstdans, …

Er werd ook heel wat geknutseld … bellen blazen, schilderen, kleuren, kleven, scheuren, boetseren, prikken. IJverige werkertjes hoor in 1A J

Tijdens de godsdienstmomenten leerden de kindjes de betekenis van de vier kaarsjes bij de adventskrans kennen en stonden we stil bij ‘een lichtje’ zijn voor elkaar, mama, papa, …. Het kerstverhaal werd uitvoerig verteld en uitgebeeld. Donderdag speelden we een kersttoneel met de juffen van de 1ste en 2de kleuterklas.
                              
We wensen jullie een hartverwarmende kerst en een spetterend eindejaar.

Veel geluk in 2016!