Terug naar de schoolsite!

woensdag 25 november 2015

Licht en donker

Het eerste thema dat na de herfstvakantie werd uitgewerkt was: ‘ Licht en donker: het nachtlampje van Jules’. Nu het vroeger donker is, was het tijd om stil te staan bij licht en donker, maan en sterren, dag en nacht.
Na het waarnemen van verschillende lichtjes merkten we dat Jules ook een lampje had… een nachtlampje. Naar aanleiding daarvan hebben we de termen dag en nacht aangebracht. Als de trui van Jules werd getoond, waren de ogen open en speelden de kinderen met de instrumenten. Toen de pyjama van Jules werd getoond, waren de ogen dicht en gingen de kinderen gaan slapen en maakten ze het stil.

Een heel gezellig moment toen onze donkere klas door 22 kaarsjes werd verlicht en wij in slaap vielen onder de dekentjes van Jules.

Naast de klassikale momenten (op een lichtje springen, het verhaal: ‘ het nachtlampje van Jules’ beluisteren, stilstaan bij de eerste dag van het scheppingsverhaal, TIK TAK met verschillende lichtjes, op tocht in de donkere kelder van de school om licht en donker te ervaren, …) beleefden de kinderen het thema nog meer door de hoekenverrijking ( o.a. gele en zwarte snippers knippen, glazen potje bekleven met zijdepapier, experimenteren met verschillende lichtjes, kleven van sterretjes, een puzzel maken in het thema, opvullen van een ster met plasticine,...)

Dankjewel om zoveel verschillende lichtjes mee te geven met jullie kinderen naar de klas.